Werkgelukkig?

Werkgeluk wordt vaak beschreven als je gelukkig voelen op je werk. Met werkgeluk is veel te winnen. Werkenden worden er niet alleen blij van: geluk op de werkvloer zou ook goed zijn voor de productiviteit van de werknemers. En ziekteverzuim tegen gaan. De vragen die het bij ons oproept zijn: wat ís werkgeluk? en hoe creëer je werkgeluk?

Wij zijn zes trainees van de Toekomst van Brabant. In ons traineeprogramma is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk. Op basis van onze eigen ervaringen, interesses en ideeën hebben we dit tijdschrift voor jullie gevuld. Wij zijn op verkenning gegaan naar wat werkgeluk is, hoe je het creëert, hoe je het behoudt en ook of verschillende generaties deze vragen anders beantwoorden.

We hopen dat dit tijdschrift je inspireert om bij jezelf, je huisgenoten, collega’s en vrienden na te gaan wat werkgeluk voor jou betekent. Sta je er wel eens bij stil? Weet je wat jou gelukkig maakt in je werk? In dit tijdschrift vind je leestips, luistertips en kijktips om je te helpen bij deze zoektocht. Eén ding kunnen we al wel verklappen: werkgeluk betekent voor iedereen iets anders en heeft voor iedereen andere grenzen.

Veel leesplezier!

Werkgelukkig magazine