Welkom in het gevarieerde leven van een trainee!

Een blog van trainee Kim Paulussen:

 

Het is vandaag vrijdag 28 juli; midden in de zomervakantie en ook nog eens een vrijdag… In een van mijn foto’s zie je hoe het stadskantoor van de gemeente Breda er dan om half 9 ’s ochtends uitziet. Maar ik vind het eigenlijk wel fijn, nu heb ik namelijk eindelijk tijd om deze blog te schrijven! En ook nog tijd om mijn plan uit te schrijven over hoe we met de regiogemeenten van Breda in gesprek gaan over het huisvesten van verschillende kwetsbare burgers en ga ik vanmiddag weer aandacht besteden aan mijn persoonlijk ontwikkelingsplan (ook wel POP genoemd). Genoeg te doen dus!

Dan komen we ook meteen op een van de dingen die dit traineeship zo leuk maken, de enorme variatie! In mijn blog neem ik je door middel van foto’s mee naar een aantal leuke dingen die ik de afgelopen maand heb meegemaakt. Stiekem moet ik er nu natuurlijk wel bij vertellen dat je met dit soort dingen niet al je tijd vult, ook als trainee zit je vaak genoeg achter de computer om rapporten te lezen of stukken te schrijven. Alleen vergeet je op dat soort momenten een foto te maken 🙂

Het grootste gedeelte van mijn tijd besteed in uiteraard aan mijn opdracht bij de gemeente Breda. Maar ook daar probeer ik zoveel mogelijk variatie in aan te brengen! Het ene moment brainstorm ik met collega’s over wat langer thuis wonen voor ouderen allemaal met zich meebrengt en het andere moment breng ik een bezoekje aan een verzorgingstehuis in Rotterdam waar ze veel aan de gang zijn met innovatie. Ook heb ik een bijeenkomst bijgewoond met zorgverzekeraar CZ om te kijken hoe technologische hulpmiddelen ouderen kunnen helpen in huis. En ondertussen ben ik ook gaan varen op de Biesbosch met een afdelingsuitje. Binding met je collega’s is een van de belangrijkste dingen die er is ;).

Maar naast je gewone werk biedt het traineeship nog veel meer uitdagingen en mooie kansen! Zo heb ik samen met de andere vier Bredase trainees een brainstorm gehouden over de huisvesting van de gemeente Breda. Ook hebben we een adviesrapport in Breda mogen presenteren aan de burgemeester en twee wethouders. Spannend, maar wel ontzettend leuk! En misschien wel het meest waardevolle aan het traineeship is de aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo bracht ik deze maand een bezoekje aan mijn ‘coach’ bij de gemeente Etten-Leur. Nadenken en werken aan je eigen kwaliteiten en valkuilen is soms pittig, maar tegelijkertijd ook zo waardevol en leuk. Het is gaaf om jezelf zo ontzettend goed te leren kennen, en dit meteen te kunnen toepassen in je werk. Jezelf voelen groeien is een van de mooiste dingen die dit traineeship brengt 🙂