Onze opleidingsdagen!

Van manager, via intervisie, naar het zijn van een raadslid… Onze opleidingsdagen!

 

Een blog van trainee Nanne! 

 

Een keer per maand hebben wij met alle trainees twee opleidingsdagen. Wat doe je dan zoal als trainee tijdens die opleidingsdagen? Deze vraag krijg ik regelmatig en die is niet makkelijk te beantwoorden. Elke keer zijn de opleidingsdagen anders en staat een ander thema centraal. Tijdens onze opleidingsdagen in mei: politiek-bestuurlijke sensitiviteit.

 

Leiderschap

Normaal zitten we tijdens onze opleidingsdagen in het oude klooster van Biezenmortel. Ditmaal niet omdat we de eerste dag op het provinciehuis en de tweede dag in een raadszaal doorbrengen. We starten dinsdag in het provinciehuis. Leuk, hier heb ik mijn eerste acht maanden als trainee gewerkt aan een ingewikkeld, maar ook uitdagend provinciaal thema; natuurinclusieve landbouw. Een opdracht waarvoor ik ook veel extern op pad was. Uit de praktijk ophalen wat er speelt en hoe we daar als provincie mee verder konden.

 

De ochtend van onze opleidingsdag stond in het teken van een gesprek met een interessante manager, Harry Loozen. Een man met heel veel ervaring in leidinggevende functies, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid. We mochten hem allerlei vragen stellen over leiderschap, management, bewonderde leiders en over waar we in onze eigen opdracht tegen aan lopen. Zelf had ik een vraag over hoe je collega’s die soms al tientallen jaren op dezelfde manier werken, mee kan nemen in vernieuwing. Daar gaf hij mij wel een interessant inzicht in. Leuk! Neem ik weer mee.

 

Intervisie

Na de lunch gingen we verder met intervisie. Ik vind dat altijd een mooi proces, maar ook wel superintensief. Ons intervisiegroepje bestaat uit zes trainees. Om de beurt brachten we vandaag ons leerdoel in. Dit samen met een concrete vraag die we daarbij hebben. Dat kan zijn hoe anderen dit aanpakken, of hoe anderen jou hierin zien en kennen. Door middel van opbouwende feedback ga je hiermee aan de slag en dit levert altijd wel mooie inzichten op. De casussen van anderen zijn vaak net zo interessant en soms ook herkenbaar. Feedback geven is minstens net zo intensief als het krijgen ervan. Na ruim 3,5 uur intervisie zijn we allemaal voldaan, maar ook wel wat gaar. Tijd voor gezelligheid. We gaan met het grootste deel van de groep in Den Bosch wat eten en borrelen.

 

Dan ben je ineens raadslid

 

Woensdag zaten we de hele dag in de raadszaal van het stadhuis van Den Bosch. We speelden een raadsvergadering na, interessant. Als ambtenaar is het namelijk goed om ook het bestuurlijke,  politieke spel te kennen. Je werkt ten slotte voor en samen met de bestuurders. De meesten van ons kennen het wel. Van tv of uit de tweede kamer en als trainee hebben we allemaal wel een raadsvergadering in de gemeente of een statenvergadering bij de provincie meegemaakt. Maar het zelf een keer doen en meemaken, maakt dat je het beter snapt.We hadden allemaal een rol, van burgemeester tot actiegroep, van wethouders tot journalisten. Zelf was ik raadslid en woordvoerder voor de grootste oppositiepartij; de PvdA. We gingen aan de slag met een casus over wel of geen ruimere zondagsopeningstijden voor winkels. En dit betekende: overleggen met je fractie, met je wethouder, horen wat er leeft bij burgers via de actiegroepen, met de pers praten en niet vergeten: ook nog de sociale media in de gaten houden. Dit alles resulteerde uiteindelijk de daadwerkelijke raadsvergadering met een voorzitter, een hoop microfoons, ingediende moties, het was net echt. Super leuk om te doen en daarnaast erg leerzaam: een aantal van ons konden hun leerdoelen meteen in de praktijk brengen.

Aan het begin van de middag hadden we ook een gesprek over politiek-bestuurlijke sensitiviteit met de commissaris van de koning, Wim van de Donk. Ik neem hier vooral uit mee dat hij aangaf dat het als trainee belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven. Het is niet altijd eenvoudig om kritisch te zijn en je te voegen naar de bestaande structuren. Maar probeer toch de vernieuwing op te zoeken.

 

En dan zit je donderdag weer gewoon op je werkplek, de gemeente ’s-Hertogenbosch in mijn geval. Ik bespreek met mijn opdrachtgever hier nog even na wat ik meeneem uit de opleidingsdagen. Hij is wel benieuwd waar we mee bezig zijn geweest. Ik kan vandaag meteen weer aan de slag met mijn nieuwe inzichten die ik heb opgedaan de afgelopen twee leerzame, intensieve dagen.