Wie zijn we?

Wij, verschillende trainees uit de lichtingen 2019-2021 en 2020-2022, zijn  de  Flying  Trainees  van  de Toekomst   van   Brabant. Wij   zijn werkzaam    bij allerlei verschillende organisaties in de provincie Noord-Brabant. We merken dat er een grote  diversiteit aan vraagstukken en  thema’s  langskomen die om extra ‘denkkracht’ vragen. Deze thema’s bestaan op  verschillende afdelingen en niveaus binnen de organisatie,  maar ze hebben een ding gemeen: ze vragen om een ander perspectief, vernieuwende ideeën en omdenken. Dit zijn precies de dingen die ons  kenmerken  als  trainees  en  daarom zijn we (door)gestart met het concept: “Flying Trainees”.

Wat doen we?

Organisaties die met een passend vraagstuk worstelen kunnen ons, de Flying Trainees,  laten  ‘invliegen’  om  een dagdeel met elkaar te sparren over  een onderwerp naar keuze. We werken niet mee in de uitvoering, maar denken mee om het proces verder te brengen. We brengen bijvoorbeeld een  advies uit of geven je nieuwe inzichten mee. We komen met creatieve ideeën en helpen jouw organisatie om zelf de volgende stapte zetten.

Hoe doen we dat?

We gaan als volgt aan de slag:

  1. We halen een relevant vraagstuk op binnen de organisatie. Als voorbereiding leest iedereen zich in op het vraagstuk.
  2. We selecteren een aantal trainees voor de opdracht. Dit betekent dus dat het elke keer andere trainees zijn uit beide lichtingen.
  3. Op de dag zelf zetten we onze denkkracht in. Het programma wordt vormgegeven door de trainee(s) die werkt bij de. Hierdoor is het iedere keer een ander programma, iets dat past bij het vraagstuk. .
  4. Na de bijeenkomst vindt er nog een evaluatie plaats, zowel met de trainees als met de organisatie. Aan de hand van deze evaluatie kunnen  aanpassingen gemaakt worden voor een volgend project.

What’s in it for you?

We zijn kosteloos en interdisciplinair van aard. Daarnaast komen we met creatieve oplossingen en willen op deze manier impact maken en de  organisaties verder helpen.

Contact

Heb jij een vraagstuk waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Stuur dan een email naar: flyingtrainees@brabant.nl