Programma voor generalisten

 

 

Opleidingsprogramma

Ontwikkeling vinden we belangrijk. Elke maand verhuis je twee dagen naar een oud klooster in Biezenmortel om samen met je medetrainees in een thema te duiken. In korte tijd leer je elkaar goed kennen. Samen werk je aan persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en overheidskennis. Voorbeelden van modules zijn: werken vanuit talent, actiegericht beïnvloeden, effectief samenwerken en impact creëren. 

Daarnaast word je individueel gecoacht op jouw leervragen. Ook zijn er werkbezoeken en groepsprojecten waarin je samen aan de slag gaat. 

 

Wat kan ik hiermee in de toekomst?  

Bij De Toekomst van Brabant leer je jezelf en de overheid beter kennen; en de organisaties leren jou kennen. We zoeken trainees die op termijn een hogere beleids- of (project)managementfunctie [met Thomas checken] willen vervullen. Het traineeprogramma is de eerste stap op weg naar zo’n baan. Na afloop kun je doorstromen naar een vacature bij een van de deelnemende organisaties. Er wordt geen baangarantie gegeven, maar de organisaties spannen zich in om de trainees een mooie plek aan te bieden. De meeste trainees starten na afloop als beleidsmedewerker of projectleider. 

  

 

Opdrachten

Soms past een opdracht precies bij je studierichting, zoals de opdracht waar Seye aan werkte. Als afgestudeerd jurist en kunst- en onlinecultuurwetenschapper werkte zij bij gemeente Roosendaal aan een nieuwe beleidsvisie en aanpak voor kunst in de openbare ruimte. Anouk leerde een nieuw onderwerp kennen: circulaire economie. Bij gemeente Breda ging ze aan de slag om een circulair netwerk in de regio op te bouwen. Ze werkte samen met ondernemers, organisaties en bedrijven die bezig zijn met dit onderwerp. Bij de provincie Noord-Brabant ging Gina aan de slag met haar eerste opdracht. Ze schreef mee aan het Actieplan Arbeidsmarkt. Een uitdagende klus waar veel stakeholders bij betrokken zijn. Trainee Dennis werkte in de Lichtstad, thuisplaats van PSV, jawel: Eindhoven. Hij deed ervaring op in het sociaal domein. Zijn opdracht: het jaarplan moest beter, SMART, integraal en op tijd af zijn. In een jaarplan staan alle taken en doelen van de afdelingen voor dat kalenderjaar.

 

Meer weten?

Wil je weten hoe het is om mee te doen aan traineeprogramma De Toekomst van Brabant? Lees hier de ervaringen van trainees, luister de podcast of lees de blogs. Of kijk hieronder het filmpje over het traineeprogramma!