Thuiswerken

Blog van trainee Max over thuiswerken

In september zijn we met 23 trainees gestart bij de Toekomst van Brabant. Na de eerste week kennismaken in het klooster met alle trainees (toen mocht het nog live) vlogen we uit over de provincie. Of ja dat was het idee, dat uitvliegen bleef door de vernieuwde coronamaatregelen beperkt tot het ophalen van een laptop, een eerste gesprekje met de opdrachtgever en soms (als je geluk had) een aantal collega’s.

Nu werkt natuurlijk bijna heel Nederland vanuit huis en zien ze hun collega’s niet fysiek, maar enkel digitaal. Maar bij een nieuwe en voor veel trainees eerste baan beginnen is toch wel wat anders. Al jaren hoor je mensen het hebben over het ‘Koffiepraatje’ bij het ‘Koffieapparaat’, ‘daar worden de echte belangrijke dingen besproken’ of ‘dat zijn de momenten dat je je collega’s echt leert kennen’. Nou daar keek ik nou naar uit, kennismaken met dat moment, wat is dit mysterieuze koffiepraatje. Tot op de dag van vandaag, nu dat ik al 3 maanden en 15 dagen werkzaam ben als trainee bij de gemeente Eindhoven, blijf ik in spanning tot ik éindelijk zo’n kopje koffie kan drinken. Ga ik het dan misschien meemaken tijdens het voorjaar? Ik hoop in ieder geval van wel!

Bovenstaand voorbeeld geeft voor mij weer wat ik mis tijdens het thuiswerken: informaliteit. Tijdens vergaderingen of overleggen via Teams gaat het altijd over het te bespreken onderwerp. Dit is natuurlijk heel erg efficiënt en dat is een te prijzen voordeel van vergaderen via Teams. Maar als je op de knop ‘Verlaat’ hebt geklikt zit je weer alleen achter je laptop en ga je nog even snel een kopje koffie of thee halen voordat de nieuwe meeting begint.

Als PSV’er vond ik het wel leuk om te gaan werken in Eindhoven, op maandag de wedstrijd van het weekend bespreken en de prestaties van het team analyseren. Normaal zou dit kunnen net voordat een vergadering begint of als je weer wegloopt, met je buur of tijdens dat welbefaamde koffiemoment. Afgelopen periode heb ik twee vergaderingen in Eindhoven gehad en je merkt meteen dat dit anders is dan een online meeting. In een online vergadering met veel aanwezigen is het soms lastig om iets in te brengen en dit is ook een van de veel voorkomende leerpunten van de trainees: hoe kunnen we meer zichtbaar zijn en inbreng hebben tijdens vergaderingen. Tijdens een vergadering op locatie is dit toch anders, je kan je sneller mengen in een gesprek en non-verbale communicatie speelt een grotere rol. Daarnaast worden ook niet werk gerelateerde onderwerpen besproken en je leert elkaar toch wat beter kennen en dat is fijn als je je collega’s nog niet zo goed kent.

Gelukkig hebben we een grote groep trainees die allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Elke woensdagmiddag hebben we tegenwoordig ons eigen koffiemomentje, iedereen die tijd en zin heeft kan even bijkletsen (en vooral over niet werk gerelateerde onderwerpen). Het is heel fijn om deze groep te hebben en als je ergens meezit dan is er altijd wel iemand die je kan helpen of gewoon even een praatje wil maken. In Eindhoven zijn we met zeven trainees, vier uit onze lichting (‘20-‘22) en drie uit de ‘19-‘21 lichting. In een van onze eerste weken hadden we een kennismaking gepland met de trainees van lichting ‘19-‘21 die al een halfjaartje bij gemeente Eindhoven werkzaam waren. Tijdens dit gesprek werden hele fijne praktische dingen besproken, zoals dat je gewoon de agenda van een collega kan openen en een meeting kan inplannen als je iemand moet spreken. Dit is het voordeel van het zijn van een trainee: de groep trainees die je om je heen hebt en allemaal in dezelfde situatie zitten en hierover kunnen praten.

 

Rutte benoemde het in zijn toespraak op 14 december, de muren van je thuiswerkplek komen soms wel eens op je af. Bij dit bericht zijn foto’s te zien van verschillende thuiswerkplekken van de trainees. De meeste trainees zijn net klaar met studeren en wonen nog niet zo groot. Dus moeten we creatief zijn om een werkplek te creëren thuis.  Sommige trainees wonen nog in een studentenhuis, met zeer slechte wifi (altijd fijn als je net moet presenteren), anderen wonen in een studio of een klein appartement. Maar flexibel als wij zijn proberen we zo goed als het kan een plekje te creëren om zo goed mogelijk te kunnen werken. Zelf (foto 1) werk ik in ons kleine appartement aan tafel en ruim elke avond alle spullen op en stop ze in speciaal gekochte doos met mijn werk spullen. Een andere trainee (foto 2) heeft zijn tafel opgesplitst in een werkplek en een gewone plek. Hij mag van zichzelf alleen aan de ene kant van de tafel zitten als hij aan het werk is; een soort creatieve manier van werk en privé gescheiden houden. Zoals te zien is op foto 3 worden boeken gebruikt om een laptop op te zetten. Sommige trainees hebben een mooie plek weten te creëren thuis en iedereen probeert het op de beste manier mogelijk in te richten, waarvoor allerlei creatieve manieren bedacht zijn (zie overige foto’s).

Als trainees van de lichting ‘20-‘22 staan we net aan het begin van onze trainee-carrière en gaan we bij onze volgende opdrachten het thuiswerken langzaam weer inruilen voor werken op kantoor (dat mogen we toch hopen). Hier kijken we allemaal naar uit en voorlopig vullen we het thuiswerken allemaal zo goed mogelijk in samen met onze collega’s en collega-trainees.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leestip: de betekenis en de rol van ‘thuis’ verandert tijdens de coronacrisis doordat we thuis moeten blijven in plaats van dat we terug thuis komen nadat we weg zijn geweest na het werken, een wandeling of vakantie. Link: https://decorrespondent.nl/11919/waarom-de-betekenis-van-thuis-is-veranderd-nu-we-weer-allemaal-binnen-moeten-blijven/25055367541842-319f74c6

 

Max de Haes

Trainee ‘20-‘22