Terugblik op de eerste maanden traineeprogramma van Renske

Ik ben inmiddels alweer 4 maanden aan het werk als trainee van de Toekomst van Brabant, wat vliegt de tijd toch. Dit avontuur, zo kan ik het denk ik wel noemen, begon 2 september met een introductieweek met 22 nieuwe trainees. Welke activiteiten we deze week gedaan hebben, houden we geheim. Als je daarachter wilt komen, zal je zelf moeten solliciteren. Wat ik wel kan verklappen is dat we de provincie en elkaar hebben leren kennen. Moe maar voldaan was aan het einde van deze week de toon gezet: ik had nog meer zin in dit avontuur dan dat ik al had.

Voor mijn eerste opdracht ben ik geplaatst bij Waterschap Aa en Maas in Den Bosch, op de afdeling Grondzaken en Inrichtingen. Mijn begeleidster was nog op vakantie in mijn eerste week, maar ze had mijn agenda vol gezet met afspraken om alvast een hoop mensen te leren kennen. Ook mocht ik een dagje mee met mannen van Beheer en Onderhoud, waarmee ik o.a. rondgereden heb in het gebied en op zoek ben gegaan naar dassenburchten in de dijken. Een fijne eerste werkweek, waarna nog veel fijne werkweken volgden. De trainees van lichting 2018-2020 hadden mij vooraf verteld dat ik op een leuke en fijne afdeling terecht kwam, en ze bleken 100% gelijk te hebben.

Ondertussen, vier maanden verder, ben ik bezig met mijn opdracht om de communicatie en participatie met de omgeving binnen inrichtingsprojecten van het waterschap in kaart te brengen. Hiervoor heb ik contact met interne, maar ook externe mensen die me elke keer weer nieuwe dingen leren en vertellen. Buiten mijn eigen opdracht om lieten collega’s mij het projectgebied zien waar dijkversterking van de Maas gaat plaatsvinden, mochten trainee Suzanne en ik met directeur Piet Sennema mee naar de uitreiking van Overheidsawards in de Ridderzaal, bootcamp ik met collega’s elke dinsdag mijzelf fit en zit ik maandelijks in Biezenmortel voor ontzettend inspirerende opleidingsdagen samen met mijn traineegroep. Een paar momenten die mijn leven als trainee van De Toekomst van Brabant nog specialer maken.

Stiekem voel ik me bijna elke dag wel een bofkont dat ik deze kans heb gekregen. Dat ik op zo’n leuke plek terecht ben gekomen en dat ik zo’n leuke traineegroep heb, met fijne begeleiders. Op naar nog veel meer leerzame maar ook gezellige momenten, met meer worstenbroodjes en Bossche bollen, want nu ik weer terug in Brabant werk, eet ik deze wel vaker dan voorheen.