Waarom en wie?

Waarom bestaan we? En wie zijn de mensen achter De Toekomst van Brabant?

Waarom een traineeprogramma?

Goede vraag! We zijn in 2006 gestart met dit traineeprogramma om nieuw talent aan te trekken voor de overheid. Inmiddels bestaan we uit netwerk van vijftien enthousiaste organisaties van gemeentes, de provincie en een waterschap.

 

We geloven erin dat gemotiveerde medewerkers meerwaarde leveren voor de toekomst. Daarom investeren we in afwisselende opdrachten en een intensief opleidingsprogramma. Binnen de overheid is veel mogelijk. Maar het is niet altijd duidelijk hoe je daar komt. Daar willen we in helpen. Zodat je zoveel mogelijk kunt zien en proeven van de overheid en ontdekt wat jouw plek is. 

Projectleiders en coaches

Thomas de Wit en Amarins Hielkema zijn de projectleiders van de Toekomst van Brabant. Zij organiseren het hele programma. Van contact met organisaties tot de coaching van alle trainees.

 

Persoonlijke aandacht vinden we belangrijk.

 

Je leert ons goed kennen en wij jou ook. Zo kunnen we het beste uit je ontwikkeling halen. Als trainee kom je ons vaak tegen. Op opleidingsdagen of in individuele coachgesprekken.

Professionele trainers

Voor het opleidingsprogramma werken we samen met Kessels & Smit; the learning company. Sanne en Theo zijn onze vaste trainers. Zo komt persoonlijke aandacht ook terug in het opleidingsprogramma.

Deelnemende organisaties

De Toekomst van Brabant is een samenwerkingsverband van Brabantse overheidsorganisaties. Van kleine tot grote gemeenten, de provincie en een waterschap.

 

Gemeente Bergen op Zoom
Gemeente Breda
Gemeente Eindhoven
Gemeente Etten-Leur
Gemeente Helmond
Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Gemeente Meierijstad
Gemeente Oss
Gemeente Roosendaal
Gemeente Tilburg
Gemeente Maashorst
Gemeente Waalwijk
Provincie Noord-Brabant
Waterschap Aa en Maas