Waarom een traineeprogramma?

Goeie vraag! We zijn in 2006 gestart met dit traineeprogramma om nieuw talent aan te trekken voor de overheid. Inmiddels bestaan we uit netwerk van vijftien enthousiaste organisaties van gemeentes, de provincie en een waterschap. We geloven erin dat gemotiveerde medewerkers meerwaarde leveren voor de toekomst. Daarom investeren we in afwisselende opdrachten en een intensief opleidingsprogramma. Binnen de overheid is veel mogelijk. Maar het is niet altijd duidelijk hoe je daar komt. Daar willen we in helpen. Zodat je zoveel mogelijk kunt zien en proeven van de overheid en ontdekt wat jouw plek is. 

 

Waar komen onze trainees vandaan?

We heten natuurlijk de Toekomst van Brabant. En als je trainee bent bij ons, werk je voor de Brabantse overheid. Maar dat betekent niet dat iedereen uit Brabant komt of er woont. Onze trainees komen uit Brabant, maar ook Gelderland, Utrecht, of Amsterdam.

 

Verschillende studieachtergronden

Onze trainees komen van heel verschillende studieachtergronden. Van culturele antropologie tot rechten. We hebben trainees van politicologie, bestuurskunde, organization studies, geschiedenis, geografie, planologie, filosofie, kunst en cultuur, social innovation, data science en ga zo maar door. Victimology and crimineel justice en technische bedrijfskunde, ja die hebben we ook!

 

En hoe zit het met de verdeling man/vrouw?