Wat ga je doen?

Drie opdrachten van acht maanden bij verschillende organisaties: een gemeente, waterschap of de provincie. We hebben een breed aanbod van uitdagende opdrachten. En met ons opleidingsprogramma geef je een boost aan je persoonlijke én professionele ontwikkeling.

Je werkt als projectleider, adviseur of onderzoeker aan uiteenlopende thema’s. Op basis van jouw talenten en interesses plaatsen we jou op een opdracht. Soms werk je aan een opdracht die past bij jouw studieachtergrond. Maar je ontdekt ook nieuwe thema’s. Zo kun je werken aan een duurzaamheidsvisie of participatiebeleid in een gemeente. Of ga je aan de slag om een stadscentrum te vergroenen. In alle domeinen van de overheid kun je een opdracht doen, van het sociaal domein tot de afdeling personeel & organisatie.

 

Opleiding & coaching

Werken en leren gaan samen in het traineeprogramma. Je leert de overheid kennen en daarnaast ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap en professionele vaardigheden. Bijna elke maand heb je twee opleidingsdagen. Met de trainers van Kessels en Smit – the learning company ga je aan de slag met jouw talenten en leer je hoe je die effectief kunt inzetten. Daarnaast leer je van elkaar. Er is ruimte voor initiatief om werkbezoeken te organiseren, of bijvoorbeeld een podcast te starten. Tijdens de twee opleidingsdagen verblijf je samen met je medetrainees op de trainingslocatie. Zo ontstaat een hechte groep waar groei en gezelligheid hand in hand gaan.

 

 

Herken jij jezelf hierin?

  • Je hebt maatschappelijke idealen en wilt een bijdrage leveren aan de samenleving.
  • Je bent leergierig en kunt op jezelf reflecteren. Je wilt jezelf graag breed verder ontwikkelen.
  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding (minimaal een bachelor) en je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • Je ziet het als een uitdaging om op verschillende domeinen te werken en kunt snel je weg vinden.
  • Je kunt over de grenzen van vakgebieden kijken en verbanden leggen.
  • Je hebt doorzettingsvermogen en denkt in mogelijkheden. Binnen complexe maatschappelijke vraagstukken vind jij oplossingen en ontwikkelkansen voor jezelf.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Wat bieden we jou?

We bieden je een lerende werkomgeving in verschillende organisaties. Je krijgt de kans om te werken aan maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering of werkgelegenheid bij de Brabantse overheid. Er is een intensief opleidingsprogramma en individuele coaching gericht op je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door de variatie in opdrachten en organisaties waarvoor je werkt bieden we je de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en in korte tijd een breed netwerk op te bouwen. Een goede start van je carrière.

  • Een tweejarig contract voor 36 uur per week.
  • Een salaris van €2.790,00 euro bruto per maand. Na het eerste jaar ga je een salaristrede omhoog. Daarnaast krijg je individueel keuzebudget (IKB), dat is zo’n 17% van je jaarsalaris. Je kunt het IKB uit laten betalen of je kunt er extra vakantiedagen van kopen.
  • OV-vergoeding voor woon-werkverkeer.
  • Een hechte groep trainees om samen de overheid mee te veranderen.

 

Wat kan ik hiermee in de toekomst?

Bij De Toekomst van Brabant leer je jezelf en de overheid beter kennen; en de organisaties leren jou kennen. We zoeken trainees die op termijn een hogere beleids- of (project)managementfunctie willen vervullen. Het traineeprogramma is de eerste stap op weg naar zo’n baan. Na afloop kun je doorstromen naar een vacature bij een van de deelnemende organisaties. Er wordt geen baangarantie gegeven, maar de organisaties spannen zich in om de trainees een mooie plek aan te bieden. De meeste trainees starten na afloop als beleidsmedewerker of projectleider. 

 

Hoe is het om mee te doen met het traineepogramma?

Tijdens de opleidingsdagen komt de hele groep trainees altijd samen. Er is naast serieus werken en ontwikkelen ook veel Brabantse gezelligheid. Tijdens de opnames van de podcast, een samenwerkmiddag of bijvoorbeeld. Lees hier de ervaringen van trainees, luister de podcast, lees de blogs of check onze Insta. Dan krijg je meer gevoel bij de sfeer die er is.

Check onze Insta

 

 

Seye

Soms ga je aan de slag met een opdracht die past bij jouw studieachtergrond. Trainee Seye kreeg de opdracht om te werken aan een nieuwe beleidsvisie en aanpak voor kunst in de openbare ruimte. Als afgestudeerd jurist en kunst- en onlinecultuurwetenschapper startte zij enthousiast aan deze opdracht. Ze maakte een inventarisatie van kunst in de openbare ruimte en zorgde voor betere samenwerking met Roosendaalse partijen.

Lukas

Soms leer je een nieuw thema kennen. Zoals Lukas die Work and Organizational Psychology studeerde. Bij gemeente Eindhoven ontdekte hij de wereld van het ruimtelijk domein. Bij het programma Smart Urban Planning was hij secretaris binnen het programmateam. Als secretaris ben je een spil in het web en altijd op de hoogte. Ook stel je agenda’s op of organiseer je strategische sessies. Daarnaast onderzocht Lukas de mogelijkheden van sensoring en gebruik van Artificial Intelligence in de openbare ruimte.

Anouk

Anouk ging voor gemeente Breda aan de slag met het thema circulaire economie. Haar opdracht? Een circulair netwerk in de regio opbouwen. Hiervoor werkte ze samen met allerlei ondernemers, organisaties en bedrijven die bezig zijn met dit onderwerp.

Max

Bij gemeente Eindhoven deed Max ervaring op als junior adviseur stedelijke vergroening. Hij draaide mee binnen het team groen en werkte mee aan de opdracht om het centrum te vergroenen. Hierbij komt niet alleen het ontwikkelen van een visie aan bod, maar worden ook spelregels (beleid) opgesteld zodat alle partijen bij gaan dragen aan de vergroeningsopgave. Daarnaast hielp hij de programmaleider bij het beantwoorden van vragen van het bestuur.