Traineeprogramma Data en informatiemanagement

Elk jaar in september start er een traineeprogramma in de provincie Noord-Brabant. Een uniek programma waar verschillende overheidsorganisaties aan meewerken: grote en kleine gemeenten, een waterschap en de provincie. Binnen deze organisaties werken trainees van hoog niveau en een aantoonbare “drive” als het om maatschappelijke vraagstukken gaat. Vanaf september 2021 bieden we een Data & informatiemanagement specialistenprogramma aan. Voor dit programma worden specifiek trainees met een data achtergrond geworven. Hiermee springen we in op de vraag van overheidsorganisaties die juist op dit gebied willen investeren in talent voor de toekomst.

Meer informatie over het traineeprogramma voor generalisten vind je hier.

Inzetbaarheid
Talentvolle, jonge medewerkers krijgen de kans om in een periode van twee jaar ervaring op te doen bij de deelnemende organisaties. Gedurende deze twee jaar rouleren de trainees drie keer van plaats. Hierdoor maken de trainees kennis met de verschillende overheidslagen en wordt ervaring opgedaan met diverse projecten op het gebied van data en informatiemanagement.

Opleiding & coaching
De trainees volgen een intensief opleidingsprogramma, met trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en inhoudelijke trainingen op het gebied van data en informatiemanagement. Naast trainingen, zijn ook werkbezoeken en groepsprojecten onderdeel van het opleidingsprogramma. Een trainee wordt op de werkplek aangestuurd en begeleid door een opdrachtgever; daarnaast heeft de trainee een coach die begeleidt in zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Loopbaanperspectief
Bij de selectie voor het traineeprogramma zoeken wij naar kandidaten die op termijn aan de slag kunnen als adviseur, projectleider of manager. Het traineeship is daarbij de eerste stap op weg naar zo’n functie. Na afloop van het traineeship kun je doorstromen naar een reguliere vacature bij een van de deelnemende organisaties. Er wordt geen baangarantie gegeven, maar de deelnemende organisaties zullen zich wel inspannen om de trainees met een voldoende beoordeling in een vacature te plaatsen.

Meer weten?

Hier lees je ervaringen van jonge professionals die aan data en informatievraagstukken werken bij de overheid. En hier lees je ervaringen van trainees!

Of kijk hieronder het filmpje over het Data en Informatiemanagement traineeprogramma!