Opleidingsprogramma

Jij bent klaar om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Ontwikkeling op diverse vlakken

Werken en leren gaan samen in het traineeprogramma. Je leert de overheid kennen.
Daarnaast ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap en professionele vaardigheden.

Hieronder lees je meer over:

  • Opleidingsdagen
  • Individuele coaching
  • Intervisie
  • Ruimte voor je eigen ei

Opleidingsdagen

Elke maand heb je twee opleidingsdagen. Met onze vaste trainers van Kessels en Smit – the learning company ga je aan de slag met jouw talenten en leer je hoe je die effectief kunt inzetten. Daarnaast leer je van elkaar. De opleidingsdagen vinden plaats op de Beukenhof in Biezenmortel. Een bijzondere locatie in een voormalig klooster!

De opleidingsdagen zijn twee opeenvolgende dagen. Je verblijft (en overnacht) dan ook samen met je medetrainees in Biezenmortel. Zo ontstaat een hechte groep waar groei en gezelligheid hand in hand gaan.

Het opleidingsprogramma is opgedeeld in drie fasen.

Een greep uit de trainingen

Professionele identiteit

Adviseren en schrijven voor bestuur

Energiebalans

De inwoner centraal

Storytelling

Dashboarding: data visualisatie

Speciaal voor de Data- en
Informatiemanagement trainees

Individuele coaching

Gedurende twee jaar staat een persoonlijke coach voor je klaar. Thomas of Amarins luisteren naar je en stellen je soms uitdagende vragen om je verder te helpen in je ontwikkeling.

Intervisie

Met een paar medetrainees vorm je een intervisiegroep. Periodiek kom je samen en bespreek je, door een intervisiemethode te gebruiken, waar je tegenaan loopt in je werk.

Ruimte voor je eigen ei

Er is alle ruimte om te kiezen op welk vlak jij je wilt ontwikkelen. Word je blij van organiseren? Dan regel jij wellicht een werkbezoek voor de hele groep. Kun je eindeloos praten en discussiëren? Dan is de podcast misschien iets voor jou! Ben je meer een type voor achter de schermen? Aan de podcast moet ook technisch gewerkt worden.

Benieuwd?

Bekijk hier een sfeerimpressie van de opleidingsdagen.

Hoe ervaren trainees het opleidingsprogramma?

Luna

Een intensief programma waarin je elke maand met een ander thema bezig bent – altijd in het teken van je eigen ontwikkeling. Soms is het lastig en kwetsbaar om naar binnen te kijken, maar telkens ben ik na de opleidingsdagen op willekeurige momenten ineens bewust van iets nieuws van mezelf.

Linsey

De trainingen zijn heel divers: de ene keer wat praktischer, de andere keer geeft het veel stof tot nadenken. Een super waardevolle toevoeging aan het traineeprogramma. Wat je leert tijdens de training neem je mee naar je werk, en waar je tegenaan loopt op je werk breng je in tijdens de trainingsdagen. Ik vind het dus een fijne combi van werken en leren. Er is ook veel ruimte om suggesties voor de trainingen te doen zodat het echt goed aansluit op de behoeften van de groep.

Betulay

De gunfactor is heel groot in de groep, we zijn niet elkaars concurrenten maar echt elkaars kameraden, dat maakt het opleidingsprogramma ook zo nuttig en leuk. Er wordt met interesse naar je geluisterd en er worden oprechte adviezen gegeven en fijne gesprekken gevoerd.