Op bezoek bij Jacqueline

Tijdens hun introductieweek brachten de nieuwe trainees een bezoek aan Woonzorgcentrum Jacqueline. Lees hier over hun ervaringen:

 

Vandaag mochten wij achter de schermen kijken bij Woonzorgcentrum Jacqueline. We werden ontvangen door Tamara en Antje, twee gedreven medewerkers die ons vertelden over hun werk en de voldoening die ze uit hun baan halen. Daarna mochten we vrijwilligers en zorgmedewerkers helpen met hun bezigheden zoals koffie schenken, wandelen en de lunch rondbrengen, waar wij allemaal erg blij van werden!

Uiteraard was deze dag niet alleen gezellig maar ook belangrijk voor ons als startende ambtenaren. Wanneer je werkt voor verbetering in de samenleving is de verbinding met de wereld buiten het provincie- en gemeentehuis ongelofelijk belangrijk. Een bezoek aan een instelling zoals Jacqueline laat concreet zien waar beleid voor gemaakt wordt en geeft een beeld voor de behoefte van medewerker en bewoner. Daarnaast kunnen wij veel van de werkwijze van een instelling zoals Jacqueline leren. Zo is het Woonzorgcentrum Jacqueline innovatief en weet leegstand tegen te gaan door bijvoorbeeld revaliderenden een plek te bieden. Wij willen iedereen bij Jacqueline bedanken voor de mooie en leerzame ochtend!