Gemeente Roosendaal

Wij zijn de Gemeente Roosendaal: een goed bereikbare stad in het westen van Brabant met mooie voorzieningen en vijf karakteristieke dorpen daaromheen. Gemeente van de menselijke maat met talloze kleurrijke verenigingen, inwoners en ondernemers. Met 80.000 inwoners en meer dan 6.000 bedrijven groot genoeg voor interessante vraagstukken. Klein genoeg voor korte lijnen met belangrijke stakeholders. Met een ideale ligging: vanuit Rotterdam, Breda of Antwerpen ben je in ruim 30 minuten in Roosendaal. Ruim 450 collega’s zetten zich dagelijks in voor Roosendaal. Collega’s die onze inwoners en ondernemers centraal zetten en samen met hen resultaten willen behalen.

Ben je op zoek naar een organogram? Helaas, die ga je bij ons niet vinden. De tijd van een directiemodel met directeuren, afdelingshoofden en teamleiders ligt achter ons. Wij zijn een platte organisatie. We werken in groepen van 8 à 12 medewerkers, waarvan het merendeel zelforganiserend is. De groepen hebben rechtstreekse lijntjes met onze vierkoppige directie. De groepen zijn veelal werkzaam in één van onze drie domeinen; het sociaal domein, het ruimtelijk domein en het domein van dienstverlening en bedrijfsvoering. Naast het inhoudelijke werk zijn de groepen ook samen verantwoordelijk voor HR, budgetbeheer, bereikbaarheid en communicatie.

De basis voor dit alles is vertrouwen. Vertrouwen in vrijheid en verantwoordelijkheid om samen met jouw groep jullie werk in te richten. Bij ons hoef je niet eerst drie handtekeningen van managers te verzamelen voor je jouw idee kunt uitvoeren. We geloven in ‘gewoon doen!’. En ja, er gaat vast wel eens wat mis. Maar daar leren we van en daardoor maken we onszelf elke dag een beetje beter. Onze werkwijze noemen wij “het autonomer werken”.

Wij zijn nieuwsgierig naar frisse blikken en nieuwe ideeën en verwelkomen jou daarom graag als onze trainee. Bij ons word je ingezet op actuele vraagstukken. De ene keer als projectleider, de andere keer als adviseur of beleidsontwikkelaar. Daarbij beperken we ons niet tot één domein. Tijdens je periode bij ons ben je echt onderdeel van een groep. Je bent dus niet alleen met je eigen vraagstuk bezig, maar kunt ook een kijkje in de keuken van je collega’s nemen.

Onze manier van werken vraagt van jou als trainee dat je zelfstandig kunt werken en initiatief durft te nemen. Daarbij sta je er overigens nooit alleen voor. Je kunt altijd terecht bij je begeleider en ook de directeur en de trainee-ambassadeur van P&O zijn makkelijk benaderbaar.

Misschien nog fijn om te weten: wij doen per traineeleergang mee met twee trainees. De leergangen overlappen elkaar. Dat betekent dat er altijd drie andere trainees rondlopen, waarmee je jouw ervaringen kunt delen.

Zien we jou binnenkort in Roosendaal?