Extra plek Data- en Informatiemanagement!

Solliciteer nu voor een plek als Data- en Informatiemanagement trainee vanaf 1 mei 2023.

Vacature Data- en Informatiemanagement

Wil jij Brabant mooier maken via de slimme inzet van data? Wil jij samen met andere jonge professionals je persoonlijke talenten verder ontwikkelen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Maak impact met data
Datagedreven werken wordt steeds belangrijker bij de overheid. In het traineeprogramma ontwikkel jij je tot professional op het gebied van data- en informatiemanagement door mee te werken aan actuele vraagstukken bij verschillende Brabantse overheden. Je eigen ontwikkeling krijgt een boost door ons intensieve opleidingsprogramma. 

Wat ga je doen?
Van mei 2023 tot september 2024 voer je als trainee twee opdrachten uit van acht maanden bij verschillende overheidsorganisaties. Op basis van jouw talenten en interesses kijken we welke opdracht het meest passend is. Zo adviseer je bijvoorbeeld team Veiligheid op basis van data over drugsafvaldumping. Of je helpt met data over het busvervoer de ontwikkeling van het stationsgebied te optimaliseren.

 

Je denkt mee met afdelingen over de inzet van IT, data en informatie om hun werk effectiever te maken. De ene keer ontwikkel je een prototype dashboard, de andere keer stel je een informatieplan op of ga je aan de slag met de ontsluiting van data. Gaandeweg ontwikkel je je tot adviseur, onderzoeker of projectleider die de brug kan slaan tussen data, informatie en maatschappelijke vraagstukken.  

Opleiding & coaching
Werken en leren gaan samen in het traineeprogramma. Met een kleine groep Data- en Informatiemanagement trainees volg je verdiepende trainingen over datagedreven werken. Zo ga je onder andere aan de slag met data governance, data ethiek en communicatie, maar ook met praktische vaardigheden op gebied van dashboarding, Python en R.  

 

Daarnaast ontwikkel je jouw persoonlijk leiderschap en professionele vaardigheden. Bijna elke maand heb je twee opleidingsdagen met de gehele traineegroep. Met de trainers van Kessels en Smit – the learning company ga je aan de slag met jouw talenten en leer je hoe je die effectief kunt inzetten. Ook leer je van elkaar. Er is ruimte voor initiatief om werkbezoeken te organiseren, of een podcast te starten bijvoorbeeld. Tijdens de twee opleidingsdagen verblijf je samen met je medetrainees die het programma voor generalisten volgen op de trainingslocatie. Zo ontstaat een hechte groep waar groei en gezelligheid hand in hand gaan. 

Herken jij jezelf hierin? 

 • Je hebt maatschappelijke idealen en wilt een bijdrage leveren aan de samenleving.  
 • Je bent leergierig en kunt op jezelf reflecteren.  
 • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding (minimaal een bachelor).
 • Je hebt maximaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt basiskennis van analysetools. Denk bijvoorbeeld aan PowerBI, R of Python. 
 • Je vindt het leuk om te pionieren en collega’s mee te nemen in datagedreven werken en informatiemanagement. Je weet jouw kennis op begrijpelijke manier te visualiseren en vertalen voor de gemiddelde ambtenaar.
 • Je bent resultaatgericht. Agile werken of scrum klinkt jou niet onbekend óf je staat ervoor open om erover te leren.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.


Wat bieden we jou?

 • Door de variatie in opdrachten en organisaties waarvoor je werkt bieden we je de ruimte om te ontdekken wat bij jou past en in korte tijd een breed netwerk op te bouwen. Een goede start van je carrière!
 • Een intensief opleidingsprogramma en individuele coaching gericht op je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Een contract van mei 2023 tot september 2024 voor 36 uur per week. 
 • Een salaris van €2.790,00 euro bruto per maand. Na het eerste jaar ga je een salaristrede omhoog. Daarnaast krijg je nog individueel keuzebudget (IKB), dat is zo’n 17% van je jaarsalaris. Je kunt het IKB uit laten betalen of je kunt er extra vakantiedagen van kopen.  
 • OV-vergoeding voor woon-werkverkeer. 
 • Een hechte groep trainees om samen de overheid mee te veranderen. 

Enthousiast? Solliciteer nu! 

Van woensdag 1 maart tot en met zondag 19 maart kun je solliciteren voor deze extra plek in het traineeprogramma door jouw motivatie en CV op te sturen naar detoekomstvanbrabant@brabant.nl.

Wil je meer weten? Dat kan natuurlijk! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Iris, onze coördinator werving en selectie, via detoekomstvanbrabant@brabant.nl en 06-15826418.